Login
Back to forumSee the full topicGo to last reply

Posted By

MMS
on 2020-02-23
04:20:46
 Re: SID-Card, 6th. batch

@GeTE Thanks for the info, nice project,hope it will be realized soon(ish). I can imagine how much work is such a project.(on the other hand the Kingsoft modul should kill the weak PSU of C16, not the CPU and TED)

@BSZ: bocsi az OFF-ért.
Köszönöm a részletes válaszokat. És értem a szakmai indokokat is.
A SID kártya minimum megérdemel egy legacy csatlakozót.

Alapvetően a 0.1A a memory expansion-on eleve meghatározza a limiteket, emiatt is mondtam a külső stabil 5V tápellátást, amivel nem terheled az alapgépet.
Most hogy végigondolom, a C16 50 vonala (igaz csak 47-et használ) eleve kérdédessé teszi, hogy mindenre jó-e C64 bővítőportos megoldás. Valamit biztosan le kellett hagyni. Audio In? vagy csak kevesebb GND vonal?
Az 54 pinnel rendelkező ZX Spectrum csatlakozó egy jól bevált darab, 0.1 inch, elég robosztus, 2.5Ł-ért beszerezhető ha nincs benne védelem a fordított bedugás ellen. (Egyébként is eredetileg a ZX Spectrum volt a C116 tervezett fő ellenfele, ideje, hogy a táp után valami is hasonló legyen happy ). Viszont szép nagy darab.
A PCIE 4x elég csatlakozóval rendelkezik, és jóval kisebb a mérete, de az az 1mm-es kiosztás már nem a házibarkács filctollas maratott kártya szintje...

Személy szerint egy flexibilis toldókábellel ellátott saját áramellátással külső rendelkező cartridge egységet tudnék elképzelni (lásd: Fischertechnik Interface), aminél nem baj ha megmozdítjuk a gépet, ezen lenne 4-5 portnak hely. Mondjuk 2 legacy, 3 modern. A flexibilis csatlakozásra a PCIE flex riser kábelek alkalmasak, Linus tesztje alapján még 1 méteres hossznál sincs érzékelhető adatvesztés vagy lassulás egy x16VGA kártyát csatlakoztatva. Állítólag pont dupla a PCIE rasztere mint a Plus/4 csatlakozóé, minden második csatlakozót lemaszkolva és egy kicsit fűrészelve meg is van az flex bővítő port extender.
No itt befejezem ebben a topicban... happy



Back to top


Copyright © Plus/4 World Team, 2001-2024