Login
Back to forumSee the full topicGo to last reply

Posted By

BSZ
on 2020-02-19
17:58:06
 Re: SID-Card, 6th. batch

A munka mellett sajnos nem tudok annyi időt a témára szánni, mint szeretnék, de azért haladok. Megkérdeztem a "szerelő brigádot", az összerakást vállalják, de egyelőre se időpont, se pontos ár nincs. (Náluk is akad mit csinálni ezek szerint. happy )

De leírnám hogy mi is történik, mert azt a "pár módosítást", amit emlegettem, már régen be kellett volna fejezni. Amikor ezt az egészet elkezdtem vagy 2010 körül, már akkor is problémás volt működő SID-et szerezni, ezért felmerült a lehetősége valamilyen SID helyettesítésnek. Ezt a legolcsóbban valamilyen mikrovezérlővel lehet megoldani; az eredeti kártyán el is készült egy ilyennek a lehetősége: van a SID foglalata alatt egy rakás nem felszerelt alkatrész, a hangcsip helyett azokat felrakva meg lehetne oldani a feladatot.

Annak idején egy kártyát össze is szereltem ezen a módon, de aztán a firmware elkészítéséig nem jutott el a téma. Most már egy kicsit szkeptikus is vagyok abban, hogy elegendő lenne-e a teljesítmény a megfelelő hangminőséghez. Viszont ez sanszos, hogy nem is fog kiderülni, ugyanis abból az elektronikából nem tudnék most már mennyiséget gyártani, mivel az egyik, ehhez az emulációhoz szükséges alkatrész gyártását befejezték, már nem rendelhető.

Mivel a nyákhoz most hozzányúlok, ezért érdemesnek látom ezt az emulációs témát egy kicsit feléleszteni, így a régi alkatrészek helyett összeszedtem olyanokat, amik ma kaphatók. És úgy tűnik, hogy a nyák (ezen része) még egyszerűsödik is egy jó adagot, mivel egy kicsit módosul maga a koncepció is. VISZONT! Ezt most ismét a "saját szórakozásom"-nak nyilvánítom, egyelőre nem ígérem, hogy ebből lesz kész és rendelhető verzió. (Sok mindennek kell ehhez még teljesülni. Pl. annak, hogy kaphatóak legyenek hozzá az alkatrészek, amikorra sorra kerül. grin )

A lényeg röviden: a tervezett, eredeti SID-es verzió az készül, hamarosan befejezem a tervezést. (Az emulációs verzióval a nyák ugyebár közös, tehát egy fajtát kell a belőle gyártatni, majd a felszerelt alkatrészkészlet dönti el, hogy melyik lesz.) Aztán jön a pcb gyártatása, alkatrészbeszerzés, összeszerelés, indítás, tesztelés, csomagolás, postázás. (Bár már itt tartanék. happy )

(Ps: Köszönöm a fordítást!)

 Re: SID-Card, 6th. batch

Unfortunately, while working full time I can't devote as much time to this stuff as I want to, but I'm moving forward. I asked the "assembly brigade", they agreed to assemble the cards, but for the time being there's no date or price. (So apparently they also stuff to do.)

However, I will describe what's going on, because the "few modifications" I mentioned should have been completed long ago. When I started all of this (around 2010), it was already problematic to get a working SID, so the possibility of some kind of SID replacement was discussed. The cheapest way to do this is to use a microcontroller; the original card has the potential to do this: there is a bunch of unmounted parts under the SID socket, instead of installing the audio chip to solve the problem.

At that time I assembled one card in this way, but then I didn't get as far as creating the firmware. Now I'm a little skeptical about whether the performance would be enough for the right sound quality. However, it's probable that we'll never find out, because I couldn't manufacture this in a large quantity, since one of the parts needed for this emulation is no longer available for order.

Since I am touching the PCB now, I think it is worth revisiting this emulation stuff a bit, so instead of the old parts I have collected the ones available today. And it seems that the PCB (this part of it) is even simplifying a good dose as the concept itself is slightly modified. BUT! I declare this again as "for my own amusement", and I do not promise that it will be a ready and orderable version. (Many things still have to be fulfilled for this, e.g., to have parts available when it comes to ordering.)

The point is in short: the original original SID version is being prepared, and I will finish the design soon. (With the emulated version, the PCB is the same, so one has to be manufactured, and the installed parts set will decide which one will be.) After that comes manufacturing the PCBs, getting the parts, assembly, starting them, testing them, packing them and shipping them. (How I wish I was already at that part.)



Back to top


Copyright © Plus/4 World Team, 2001-2024