Login
Back to forumReply to this topicGo to last reply

Posted By

Plus/4 Team
on 2004-04-17
14:14:44
 Miért ír itt miden magyar angolul?

Miért ír itt miden magyar angolul? Ha valaki tudja a választ kérem írjon ! Köszönöm !

Posted By

Csabo
on 2004-04-17
22:32:55
 Re: Miért ír itt miden magyar angolul?

(Sorry English speaking folks, it's just an explanation on why the forum is in English.)

Szióka. Csabo vagyok, és ezt a websiteot én programoztam. A kérdésed valójában egy rejtett dícséret... A lap ugyanis teljes egészében angol volt sokáig. Miután láttam, hogy mennyi magyar scener van akik nem tudnak angolul, megcsináltam, hogy a lap több nyelven is mûködjön. Ha az elsõ lapon bal oldalt lent körülnézel, láthatod, hogy a magyar mellett angolul, németül és olaszul is megvan (valamennyire) a fordítás. Emellett azt is megcsináltam, hogy a látogató IP címe alapján azonosítsa be az országot (ha lehet), szóval sok magyar látogató rögtön az elsõ látogatáskor mindent magyarul lát, így valószínû te is. Ez persze CSAK a körítésre vonatkozik, ha jobban megnézed maguk az adatok (pl. legtöbb hír, a programok megjegyzései, stb) angolul vannak.

Mindez mondjuk arra jó, hogy olyan magyar látogatók, akik nem tudnak angolul, nagyjából eligazodnak a lapon. A magyar közösség viszont nem "jött" ide, elõször az indexen ([ link ]) majd a demoscene.hu-n ([ link ]) találtak otthont. Ez már csak így marad, így van jól. Tehát ha magyarul akarsz beszélgetni, írj oda - vagy esetleg ide is, mert amint látod vagyunk akik tudunk magyarul, de ez itt a kisebbség.

Már jó ideje tervezem, hogy megcsinálom a forumot többnyelvûre, ami annyi lenne, hogy a nem angolul írt hozzászólásokhoz az adminisztrátorok (mikor kedvük és idejük van) fordítást írhatnak. A fent említettek miatt gondolom világos, hogy nem lesz rá túl nagy szükség, de valószínû meg is fogom csinálni (valamikor).

Posted By

Plus/4 Team
on 2004-04-18
08:41:35
 Re: Miért ír itt miden magyar angolul?

Oké rendben, az angollal nincs gondom csak furcsa volt az egész ! Köszönöm ! Plus/4 Team



Back to topReply to this topic


Copyright © Plus/4 World Team, 2001-2024