Login
Back to forumSee the full topicGo to last reply

Posted By

TLC
on 2009-06-11
04:43:47
 Re: C16 és C+4 elvihető

Gamepad: a joystick hivatalosan úgy működne, hogy a joystick kapcsolóit (irányok + tűz) a joyport 8-as (select') lábával kell összezárni. Gondok lehetnek, ha: 1.) a kapcsolók a port 7-es lábához vannak bekötve (GND), mert ekkor a két joystick-ot nem lehet "megkülönböztetni", 2.) ha baj van a géppel (egy gyakori TED-hiba miatt előfordul, hogy ha a joystick jól van bekötve, akkor nem lehet lekérdezni, ha pedig "rosszul", GND-hez, akkor ugyan le lehet, csak lásd 1.), 3.) ha minden jó is, esetleg baj lehet magával a gamepaddel (a Plus/4-ben a lekérdezés órajelciklusnyi idő kérdése; ha az elektronika nem elég gyors, a pad nem fog működni).

Még egy lehet: némely későbbi program -- pont azért, mert a készítőknek is hibás TED-jük, meg rosszul bekötött joystick-juk volt -- rendes bekötéssel nem megy. Pontos infóm nincs. Mintha egyik korai Laser Squad verzióval találkoztam volna, de már nem emlékszem (party-n derült ki, hogy a game némelyik gépen nem ment jól). Esetleg előfordulhat ilyen, ezen nem tudsz segíteni (legfeljebb más verzióval).

Gép (pontosabban billentyűzet): az előbb-utóbb minden gépen előjön, ha használják. A por megy be a billentyűzetbe, az érintkezők alá. A műtét egyszerű, de kell némi figyelem, + van két forrasztás, + kell kis- és nagyméretű csillag-csavarhúzó. Ha leszeded a gép "tetejét" (C-16-nál három csavar tartja alul, + kihúzod az alaplapra menő csatlakozót), látni fogod, hogy a bill. alja egy hosszú panel, ami kis csavarokkal van rögzítve a billentyűzethez. A "feladat" kivenni a billentyűzetet (6 csavar tartja), levenni a panelt (a shift lockra menő két szál drótot sajnos le kell forrasztani, ...vagy elvágni, de az se jobb), kifújni/kimosni a bill. alját és a panelt; ha megszáradt, alkohollal (semmi más durva anyag!) / valamilyen puha anyaggal egyenként letisztítani az érintkezéseket (a gumiérintkezőket és az aranyozott felületeket), hogy a zsíros-poros maradványok eltűnjenek, végül összerakni, ...örülni... happy)) Az enyémen már többször sor kerítettem erre... idővel az ember kedvet érez a brutalitásra, ami,... :-D szóval idővel mindig szétszedtem és kipucoltam.

Floppy: ha más nincs, Vaterán mindig találsz néhányat. A 1551 elég ritka és drága, de 1541 ill. 1541-II szinte mindig van.



Back to top


Copyright © Plus/4 World Team, 2001-2024